top of page

Uittreden: Weet jij hoe dat voelt?



Heb je ooit het gevoel gehad dat je zweeft, alsof je boven jezelf uit stijgt? Dit gevoel kan gebeuren tijdens een bijzondere ervaring die 'uittreden' wordt genoemd. Voor mij is het een natuurlijke manier om buiten mijn lichaam te treden en de wereld vanuit een ander perspectief te ervaren. Misschien klinkt het wat spannend of vreemd, maar het kan juist heel mooi en rustgevend zijn. Ik wil je graag wat meer vertellen over uittreden, hoe het voelt, en een paar van mijn eigen ervaringen delen.

Wat is uittreden?

Uittreden betekent simpelweg dat je geest of bewustzijn even je lichaam verlaat. Het gebeurt vaak op het moment dat je in slaap valt, of tijdens een diepe ontspanning of meditatie. Je kunt het vergelijken met een droom, maar dan voelt het echter en helderder. Voor mij voelt het soms alsof ik vlieg, alsof ik helemaal vrij ben van mijn fysieke lichaam.

Tijdens uittreden kun je helder waarnemen wat er op andere plekken gebeurt. Soms kan ik zelfs zien wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt, zonder daar fysiek aanwezig te zijn. Het is alsof je bewustzijn vrij door de ruimte kan bewegen. Voor sommige mensen klinkt dit misschien vreemd, maar voor mij is het een bijzondere ervaring die ik graag omarm.

Het gevoel van vliegen

Een van de meest bijzondere dingen aan uittreden is het gevoel van vliegen. Je lichaam blijft achter, maar je geest kan zich vrij bewegen. Vaak voel ik me licht, alsof ik zweef. Het is een beetje zoals dromen dat je vliegt, maar dan nog echter en meer bewust. Soms kan ik hele afstanden afleggen in een paar seconden, alsof er geen grenzen zijn.

Helder waarnemen in een ander land

Soms, tijdens een uittreding, merk ik dat ik niet alleen in mijn eigen omgeving ben, maar dat ik naar andere landen kan reizen. Een keer, toen ik uittreding ervoer, kon ik heel duidelijk waarnemen wat er in een ander land gebeurde. Ik zag een stad, voelde de energie van de mensen, en het was alsof ik er echt was, hoewel mijn lichaam thuis op de bank lag. Deze ervaringen laten me zien dat ons bewustzijn veel verder kan reiken dan we denken.

Een bijzondere ontmoeting met mijn moeder

Een van de meest waardevolle ervaringen tijdens een uittreding was een ontmoeting met mijn moeder. Mijn moeder is overleden, maar tijdens een uittreding kon ik haar weer zien en spreken. Het was zo'n liefdevolle ervaring. Ze zag er zo mooi en licht uit, en ik voelde meteen een diepe verbinding. Het was alsof we nooit gescheiden waren. De energie die ze uitstraalde was zo vredig en warm. Na dit moment voelde ik me intens dankbaar en troostend. Het is zo bijzonder om te weten dat de band met onze dierbaren doorgaat, ook na hun fysieke dood.

Het gevoel van terugvallen in je lichaam

Een ander veelvoorkomend gevoel tijdens uittreden is wanneer je bijna in slaap valt en ineens het gevoel hebt dat je terug in je lichaam valt. Dit kan een schok geven, alsof je ineens weer 'terug' bent in het hier en nu. Het is niet eng, meer alsof je lichaam je weer wakker schudt. Soms gebeurt dit vlak voor het wakker worden of als ik merk dat ik te ver weg zweef.

Een uitnodiging om het te omarmen

Uittreden is voor mij een heel bijzondere en natuurlijke ervaring. Het heeft me veel geleerd over de grenzen van ons bewustzijn en hoe we verbonden zijn met andere dimensies, energieën, en onze dierbaren die niet meer fysiek bij ons zijn. Of je nu bekend bent met dit fenomeen of niet, ik nodig je uit om nieuwsgierig te zijn en misschien eens zelf te ervaren hoe het voelt om te ontspannen en te zien wat je bewustzijn kan ontdekken. Het kan iets kleins zijn, zoals het gevoel van zweven, of iets groots, zoals een ontmoeting met een geliefde.

Uittreden heeft mij geholpen om dieper contact te maken met mezelf, mijn energie en de wereld om me heen. Het is niet iets engs, maar juist iets moois wat je een gevoel van vrijheid en verbinding kan geven.

Comments


|

bottom of page