Kerstdroom

Ik lig op de bank, mijn voeten bij mijn geliefde op schoot. Hij knijpt zachtjes in mijn tenen en ik geniet. Mijn ogen glijden dicht en ineens merk ik dat mijn bewustzijn verschuift. Ik houd mijn ogen gesloten en voel. Ik glij iets dieper weg en ineens krijg ik het gevoel dat ik ergens anders ben.

Terwijl mijn bewustzijn de ruimte verkent herken ik de sfeer en mijn omgeving. Het is het huis waarin ik vroeger woonde. Ik kijk van achter mijn oogleden om me heen en voel de ladekast, dat ouderwetse gebutste ding. Antiek, maar te beschadigt om wat waard te zijn. Ik zie het zeil van de woonkamer, ruik mijn omgeving, voel de bank waarop ik lig en ervaar die vervelende vier ramen die mij scheiden van de stoep die rondom het huis loopt.

Altijd heb ik in dat huis het gevoel gehad op die stoep te leven. Alsof mijn leven zich afspeelde in een grote etalage. Iedereen die langsliep, kon naar binnen kijken en ons zien zitten. Dat voelde niet fijn.

Lees meer

Kinderwens

Ik weet vanuit mijn ervaringen dat ik soms ‘iets’ kan doen met een energiebehandeling. Ik heb in mijn praktijk enkele vrouwen gekend die na mijn aanraking (na jaren van proberen) prompt binnen een maand zwanger raakten. Mijn aarzeling en zelftwijfel belemmeren mij te geloven dat dit door mijn aanraking kwam, echter iets in mij zegt dat ik daar toch ‘iets’ in heb gedaan. Wat dat ‘iets’ dan ook was. Misschien gaf ik het lichaam van deze vrouwen net een zetje om het zelfgenezende vermogen te gebruiken en zich open te stellen voor het kindje! Of energetisch iets recht te zetten. Wie weet…

Lees meer

Diep gevoelsleven bij HSP

Omgaan met hooggevoeligheid

Vandaag zei mijn cliënt tegen mij; ‘jouw partner moet het lastig hebben, dat je zoveel aanvoelt’… En eerlijk gezegd klopt dat! Als hij soms vergeet iets te vertellen voel ik dat aan. Niet altijd gelukkig, maar wel regelmatig. Dat is soms ook lastig. Samenleven met een gevoelig persoon die ook nog eens dingen aanvoelt en voorvoelt kan soms een hele uitdaging zijn!

Tijdens mijn workshops over hoogsensitiviteit geef ik altijd ook voorbeelden over de psyche van een hooggevoelig mens.

Lees meer

Omgaan met energetische versus aardse ervaringen

Ik hoor regelmatig in mijn praktijk dat mensen kampen met entiteiten, overleden dierbaren die niet willen verdwijnen of in gesprek gaan met de kinderen of transformatieprocessen die enorm gevoeld worden.

Dit zijn ‘onzichtbare’ doch voelbare zaken. Enkelen onder ons kunnen entiteiten, energieën en overleden dierbaren waarnemen. Onder hen zijn vaak jonge kinderen en mediums zoals ikzelf ben.

Hiermee leren omgaan is een belangrijke les van in het leven van deze hooggevoelige mensen. Ik heb dit ook moeten leren. Ik ben en was zeer gevoelig en werd als kind regelmatig zeer angstig van alles wat ik zag en ervaarde. Ik had er geen controle of zeggenschap over en wist ook niet dat ik dat wel kon hebben.

Mijn veilige haven was mijn ongelovige vader die met zijn ongeloof en scepsisme mij als een soort paraplu afsloot wanneer ik bijvoorbeeld op zijn schoot ging zitten of in zijn buurt was.

Ik wist niet hoe dat werkte en wat dit deed met zijn en mijn aura. Wel wist ik dat alle herrie die ik hoorde stiller werd, dat de doorzichtige mensen -die ik wel en anderen niet zagen- meer op afstand bleven en dat het gefluister in mijn hoofd minder werd.

Toch waren mijn vader en mijn moeder niet van plan mij de gehele dag te dragen of op schoot te nemen. Ik werd gewoon naar bed gestuurd. Mijn waarnemingen werden afgedaan als vreemd of als ‘grote fantasie’ en ‘nu gewoon gaan slapen’, was regelmatig de opdracht…

Lees meer