Je werkelijkheid veranderen

Als kind geloofde ik dat als ik een boek nog ongeopend had ik de inhoud nog kon veranderen... er waren momenten dat ik een boek stevig vasthield en me diep concentreerde voordat ik begon te lezen. Meestal vroeg ik dan om een happy end 😊. (Ik ben nogal een simpele ziel en  feel-good-disney-happy-endings georiënteerd) Ik kon weken van slag raken wanneer een hoofdpersoon stierf, dus van te voren aangeven hoe ik wilde dat het boek zou eindigen leek me meer dan zinvol!

Je denkt wellicht -zie je wel, ze is toch gek!- je kunt de inhoud van een boek toch niet veranderen!!?? Nee dat klopt. Hier op aarde lukt dat niet. Echter je kunt je voorstellen toen ik jong was, stond ik nog enorm in contact met boven. En in die andere werkelijkheid, ‘boven zogezegd’, vorm je de werkelijkheid met je gedachten. 

In feite is datzelfde geloof wat ik als kind had, nodig om ook in de huidige aardse werkelijkheid wonderen te laten ontstaan.

Wat ik als kind wist en probeerde toe te passen was dat we onze eigen werkelijkheid creëren tot op zekere hoogte. Ik schrijf hierover in de column ‘geloof, vertrouwen en acceptatie van wat is’ en in mijn boek 'de kracht van voelen'.

We creëren de werkelijkheid in tegenstelling tot wat de law of attraction lijkt te zeggen dus niet met onze gedachten, wel met wat we diep van binnen geloven.

Stel je voor je maakt een bord met hierop je wensen voor je leven en je wilt een leuke partner. Die zet je erbij. Alleen diep van binnen 'geloof je': 'niemand komt op mijn pad en als er iemand komt is het vast een egoïst'.

Dan komt niet die ideale man van je bord op je pad. Wel komt er ‘niemand’ of ‘een egoïst’. Het gaat om je dieper liggende gevoelens overtuigingen die je geloof vormen. Wanneer je voelt dat je liefde verdient en je gelooft het echt. Dan komt er -mits passend in je levenspad- liefde in je leven...

Vandaag had ik een vrouw in mijn praktijk. Zij had een relatie gehad met een man die niet kon geven. Een op zichzelf gerichte man. De relatie maakte haar ongelukkig omdat zij hele andere behoeften en wensen had in een relatie. Ik zag in haar energie dat zij viel op emotioneel onbereikbare mannen. Dat het een patroon was dat al in haar kindertijd gevormd was. Zij voelde zichzelf (onbewust) waardeloos. Zij zorgde graag voor anderen en paste zich in relaties veel aan. Zoveel dat haar partner in een relatie vaak over haar grenzen ging en niet aan haar behoeften toekwam.

Ze beaamde wat ik zag. Ze wilde aan zichzelf en dat patroon gaan werken. Hij was niet de eerste partner waar ze door beschadigt werd (zich door liet beschadigen). Het was een patroon dat zich herhaalde opdat genezing kon plaatsvinden.

Zij wenste diep en oprecht een lieve partner in haar leven. Echter diep van binnen geloofde ze er niet in. Zij zorgde onvoldoende voor zichzelf.

Een klein voorbeeld. Als je van jezelf houdt en jezelf waardevol vind, zorg je voor jezelf. Je kookt eten, zoekt vrienden uit die van je houden, beweegt en ontspant naar behoefte. Deze vrouw kookte niet voor zichzelf. Alleen wanneer ze bezoek had kookte ze de sterren van de hemel. Kennelijk was het koken voor anderen de moeite waard en nam ze deze moeite voor zichzelf niet. Indirect bevestigde ze zelfs met het niet-koken haar geloof dat ze het niet waard was om van te houden. Ze was het niet eens waard om voor zichzelf te koken!

Wil deze vrouw een partner treffen die van haar houdt en aan haar behoeften kan voldoen is het belangrijk te kijken hoe zij van zichzelf houdt. Daar ligt het antwoord. Wanneer zij begint te geloven dat ze liefde waard is, veranderd alles in haar leven overeenkomstig. En het begint in dit geval zelfs met iets kleins als ‘koken voor zichzelf’.

Leave your comments

Comments

  • No comments found