Geloof vertrouwen en acceptatie van wat is

Geloof is erg belangrijk. Alleen niet altijd in religieuze zin. Ik ben zelf niet opgevoed met een religie. Zelfs mijn eigen ervaringen werden door mijn ouders in twijfel getrokken en afgedaan als fantasie. Pas toen ik begon met in mijzelf geloven veranderde mijn leven.
Op een dag kreeg ik een bevestiging en vanaf dat moment dacht ik: ‘Oh dus alles wat ik zie en voel klopt wel! De wereld is werkelijk zoals ik die ervaar!’ Pas toen dat op zijn plek viel en ik mijzelf begon te vertrouwen veranderde mijn wereld. Aan alle afwijzingen in mijn leven kwam een einde. Ik raakte geïnteresseerd in mijzelf en de wereld raakte ook geïnteresseerd in mij!
Zo leuk! Onthoud dus goed dat het niet gaat om wat je denkt of hoe je het denkt. Het gaat er echt om te geloven met je hart en ziel dat dingen zijn zoals ze zijn. Je onderliggende intentie en ‘geloof’ is wat er toe doet.

Door een diep en oprecht vertrouwen in het geen je wenst verander je je werkelijkheid. Dat is het werkelijke geheim! Door steeds te denken ‘ik krijg een lieve gezonde partner’ terwijl je onbewust ervaart ‘ik ben geen lieve gezonde partner waard’. Komt er geen lieve gezonde partner. Wanneer je echter oprecht gelooft dat je het waard bent, dat het zal gebeuren, je alleen nog niet weet wanneer, dan creëer je de lieve gezonde partner in je leven.
MAARRRRRR…….Als iets in je leven dus niet goed uitpakt en je hebt nog steeds de partner niet of het geld niet om mee te doen wat je wilt. Of je wordt maar niet beter van een chronische slopende ziekte. Dan betekent het NIET dat je niet genoeg je best doet. Of dat je verkeerd denkt en meer moet leren... het betekent zelfs niet dat je niet 'diep genoeg ervaart en gelooft dat je het verdient / krijgt'.
Met je diepe wens en geloof verander je je wereld. Echter ALLEEN wanneer dat binnen de kaders van jouw LEVENSPAD valt. Soms is het belangrijk voor je ziel om een bepaalde (negatieve of pijnlijke) ervaring door te maken.
Wat je in ongewenste situaties dan voor jezelf kunt doen is van jezelf houden ondanks, ziekte, pijn afwijzing of ellende. Je hoeft niet opgewekt en sterk te zijn als je dat niet voelt. Je hoeft niet bescheiden en klein te zijn als je niet zo bent. Je hoeft niet te lachen als je je verdrietig voelt. Soms is acceptatie van wat er is en omgaan met wat dat is het enige wat je kunt doen. 
Je hoeft niks maar dan ook niks weg te stoppen van jezelf.
Je stopt toch ook je ene arm niet in een tas omdat er toevallig een snee op zit, of omdat deze arm niet egaal genoeg bruin werd deze zomer. Je hebt al je ledematen nodig! Net zoals je al je ervaringen in je leven nodig hebt!
Waar je echter invloed op hebt zijn je intenties, geloof, vertrouwen, gedachten en daarmee ook op je gevoelens. Door jezelf te zijn, op jezelf te vertrouwen, te kiezen wie je wilt zijn in welke situatie dan ook! Creëer je deels je eigen leven!
Je intenties en geloof hebben dus invloed op het leven en de ervaringen die je aantrekt. Je ziel en de keuzes van de ziel hebben ook invloed op je leven. Evenals de mensen om je heen. De wereld en zelfs de intenties en het geloof van de mensen die jaren voor jou hebben geleefd vormen nog steeds de wereld, ook die van jou. Ook zij beïnvloeden je leven en hetgeen je meemaakt.

Het is dus belangrijk NIET jezelf te beschuldigen. Je denken en je intenties zijn niet verantwoordelijk voor àlles wat je meemaakt. Je denken en je intenties beïnvloeden wel de ervaring die je hebt en scheppen ook jouw beleving van de werkelijkheid voor een deel.
Dit is ook het deel waar je dus wel invloed op hebt! Dus pak je kans indien mogelijk, echter wees niet boos op jezelf als je toch een nare of negatieve ervaring hebt. Leef zo bewust mogelijk, dan kun je situaties beïnvloeden, echter niet alles ligt in je eigen handen. 

Leave your comments

Comments

  • No comments found