Je niet goed genoeg denken

Hoe accepteer je jezelf? Hoe VOEL je nou dat je 'goed genoeg' bent? Jij hebt je eigen unieke taak in dit leven gekregen. Door jezelf af te wijzen wijs je de wijsheid van je ziel af en daarmede jezelf, (plus -wanneer je gelooft- de god die jou creëerde) en de verbinding met alles wat leeft. (Zelf)Afwijzing is dus een BIG DEAL!

Zelfacceptatie is als een medicijn! Maar het is best heel moeilijk wanneer je ervan overtuigd bent dat je niet voldoet? Of jouw zelfafwijzing nu wordt veroorzaakt door je opvoeding, levenservaringen of gedachten, hoe kun je accepteren wat je niet accepteren kan? Hoe kun je loslaten wie je wilt zijn om te worden wie je bent?

 In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen die zichzelf niet goed genoeg vinden. Mensen die getraumatiseerd zijn, verwaarloosd zijn, niet geliefd, afgewezen en / of gepest zijn. Maar ook perfectionistische, of juist streberige mensen. Bij hen en vele anderen is onzekerheid en zelfafwijzing vaak een issue. 

Onlangs kreeg ik een beeld door bij een van mijn cliënten: Ze was in dit beeld een prachtige vogel en ze vloog hoog door de lucht. Ineens kwam er een stel handen in beeld en die knipten abrupt haar vleugels af! Ik keek naar de handen en volgde de armen die eraan vast zaten, net zolang totdat ik een nek en een gezicht begon te zien. Wat bleek; de cliënte knipte zelf haar vleugels af. Bij dit beeld werd mij de volgende informatie gegeven: 'Haar zelfafwijzing voorkomt dat ze kan vliegen, voorkomt dat ze haar gaven kan gebruiken'. En zo is het met ieder van ons. Wanneer we onszelf afwijzen, knippen we onze vleugels af, en door onze zelftwijfel lopen we vervolgens door de modder. De modder die we naar onszelf gooien!'

Dit eenvoudige beeld, maakte indruk op mij en mijn cliënte. De simpele wijsheid die sprak uit de woorden raakten mij!

Door je eigen uniciteit te erkennen kom je in contact met jouw kracht en geschenk op deze aarde. Ook als je niet zo intelligent, dun, dik, emotioneel, gevoelig, bijzonder of knap bent als je WILT zijn,  heb jij TOCH een eigen UNIEKE bijzondere TAAK op aarde! Jouzelf te zijn met de talenten die je wel hebt. Zelfs al denk je dat je geen talenten hebt, heb je ze toch! Alleen al jouw aanwezigheid op aarde maakt verschil!

Of het nu de liefde is die je hebt voor een dier, of je liefde voor stenen, woorden, getallen, je vriend of vriendin, engelen, spiritualiteit, wetenschap, het universum, boekhouden, sapjes, brood bakken, douchen etc.  Jouw unieke kwaliteiten zijn zinvol en nódig. En het is erg belangrijk dat je je eigen bijdrage op waarde weet te schatten!

Willen zijn wat je niet bent geeft verdriet en pijn.

Zijn wie je bent, geeft verlichting, doet angst verdwijnen en doet licht uitstralen die jij en ook anderen nodig hebben.

Het omarmen van je jezelf en jouw unieke taak zit hem dus steeds opnieuw in het brengen van zelfliefde, het vinden en omarmen van je eigen unieke kwaliteiten. Nooit  in de vergelijking met anderen, nooit in de veroordeling van jezelf.

Zelfreflectie, bijstelling, opnieuw een balans opmaken, trachten andere of nieuwe keuzes te maken dat is beweging en beweging is prima! Als je maar naar jezelf toe beweegt en niet van jezelf af! Afwijzing van jezelf is bewegen van je pad af! Acceptatie van jouzelf is bewegen naar jezelf toe! Er is liefde voor jou. Wat je ook hebt gedaan, wie je ook bent!

Vanuit acceptatie van je beleving, zelfs vanuit acceptatie van je eigen afwijzing kun je andere keuzes maken. Keuzes vanuit zelfliefde. In mijn column over emotioneel bewustzijn kun je hier meer over lezen!

Leave your comments

Comments

  • No comments found