Huilen helpt!

Vandaag had ik een bijzondere en lieve vrouw op consult. Na een zware burn out is zij weer aan het werk gegaan. Het valt niet mee en zij merkt aan haar lijf en gevoel dat het pittig is.

Wanneer ik naar haar kijk zie ik haar energie opgebold. Het is alsof haar aura op dit moment, in plaats van een mooie ei-vorm met een doorstroming aan beide zijdes, een bal achtige vorm heeft met afgesloten uiteinden waardoor de bolling strakker en strakker komt te staan. Een "bal op pootjes" zoals ik het beeld van de aura, oneerbiedig voor mijzelf benoem :).
Ze vertelt me in gesprek dat zij een ongeluk heeft gehad. Ook dit bevestigt mij dat ze ergens mee moet stoppen. Een ongelukje als deze is vaak een teken aan de wand. “Wat zie je niet in je leven? Waarin moet je aan de rem trekken? Waarin rem je te laat?”


Het gaat hier om zelfzorg. Het voelt alsof zij haar emoties opkropt en stevig in de hand wil houden (controle). Ondertussen voelt zij zich steeds onveiliger en is zij enorm bang om dingen niet goed te doen.
Inhoudelijk kunnen we daar veel concrete situaties aan koppelen, waarin zij zich niet veilig voelt, haar nieuwe baan bijvoorbeeld waarin zij zich nog niet thuis voelt, bepaalde collega’s die nog niet vertrouwd zijn etc. Ook de angst om dingen niet goed te doen zouden we inhoudelijk kunnen verklaren. Een nieuwe functie brengt namelijk veel onzekerheden met zich mee. Zelfs al doe je hetzelfde werk, iedere organisatie kent een andere manier van werken, die je je eigen moet maken.

Ik kijk naar haar aura en zie haar vermoeidheid, haar hoge eisen aan zichzelf en haar manier van doen. Dat wil zeggen; onprettige emoties wegdrukken, onvoldoende tijd voor zichzelf nemen en doorgaan.
Haar aura verteld mij dat ze mag ontladen. Dat het zou helpen om haar emoties meer te zien en te erkennen. Huilen zou haar kunnen helpen om te ontladen.

Emoties maken haar echter ongemakkelijk, het voelt voor haar heel onveilig om haar emoties te uiten.
Terwijl emoties uiten een natuurlijk ventiel van de ziel is. Een manier om de aura te zuiveren van overtollige emotionele ladingen!

Als we onze emoties niet mogen laten stromen is dat als afwassen zonder water, viezigheid plakt vast en je vaat wordt niet schoon.
Kortom huilen helpt, werkt als water op je vaat, is sterk en reinigt je aura en ziel van overtollige emotionele ballast.

Voor mijn lieve cliënte is het laten stromen van haar emoties nog lastig. Dat wil niet zeggen dat ze het niet kan.
We hebben allemaal dat natuurlijke ventiel. En als we er niet bij kunnen, dan zoeken we onbewust toch naar een manier om ons te ontladen. We maken onverwachts ruzie met onze partner of vrienden, we kijken een verdrietige soap, worden boos in het verkeer. Dit zijn allemaal ontladingen. Het bijzondere van onze emotionele ballast is, dat we hem niet altijd loslaten daar waar deze is ontstaan. We sparen hem op. Soms doen we onze vaat gewoonweg ergens anders! Bijvoorbeeld wanneer we woedend worden wanneer we worden afgesneden in het verkeer! Of wanneer we huilen om een prachtig nummer op de radio.

Ineens breekt dan vervolgens een emotioneel zonnetje door. We hebben iets losgelaten van onze emotionele ballast.

Leave your comments

Comments

  • No comments found