Hoe sluit je jezelf af?

Hoe sluit je je af?
Veel mensen vragen mij. Hoe sluit ik me af? Ze zeggen: Ik pak allerlei prikkels op van de mensen om mij heen. Hun emoties, gevoelens, energie, hoofdpijn en meer! Hoe sluit ik me daarvoor af?
Mijn antwoord verbaasd de mensen vaak. Je kunt je niet volledig af sluiten, dit is wie en hoe jij bent. Wanneer je gevoelig bent en empathisch dan is dit wat je doet! Geen enkel mens kan geheel en afgescheiden bestaan van een ander wezen. we zijn allemaal verbonden!Grenzen stellen
Wat je wel kunt doen is er zo goed mogelijk mee om leren gaan en dan zijn er een aantal belangrijke tips! Grenzen zijn erg belangrijk voor ons gevoelige personen. Mentale, emotionele en zelfs fysieke grenzen. Wanneer we ons niet bewust zijn van onze grenzen of we durven ze niet te stellen dan lopen we vaak vast. Het kan zijn dat we overtuigingen hebben aangeleerd waardoor we moeite hebben om onze grenzen te stellen, of wellicht zijn we zo gevoelig voor andermans behoeften dat we onze eigen grenzen niet goed aanvoelen. Daar begint het dus. Wordt je bewust van je grenzen!

Deze grenzen Gaan dus over nee kunnen zeggen, je af vragen: ‘Wil ik dit? Kan ik dit? Is dit goed voor mij?’.

Grenzen kun je ook energetisch stellen. Door te visualiseren dat een gouden licht om je heen ontstaat welke je beschermd, of een visualisatie van een sterk ei om je heen of een sportauto, bloemen of wat je ook maar fijn vind. Door te visualiseren stuur je gericht je energie in een richting die voor jou helpend is.
Wanneer je niet gewend bent te visualiseren of jezelf middels je eigen energie te beschermen, zie deze oefening dan net als een fysieke oefening; De eerste keer dat je gewichten wilt heffen kun je slechts een paar kilo tillen. Naarmate je meer en langer oefent worden je spieren sterker en kunnen ze meer gewicht tillen. Zo werkt dat ook met het visualiseren van energetische bescherming. Des te vaker je de visualisatie toepast des te beter zal het werken en des te minder last je zult hebben van je omgeving!

Wegsturen
Wanneer je een bedorven cakeje eet, en je proeft iets zuurs of iets vies, dan spuug je snel het cakeje uit! Je lichaam herkent aan de smaak dat er iets niet klopt en het spugen beschermd je tegen een eventuele voedselvergiftiging. Mocht je onverhoopt het cakeje al hebben opgegeten en het zit al in je buik, is het lastiger hem eruit te spugen, maar soms lukt het. Bevind het cakeje al verder in je darmen dan is er vaak weinig aan te doen. Je moet eventuele pijn, ongemakken en diarree uitzitten tot je lichaam het bedorven cakeje heeft opgeruimd.  Waarom nou dit voorbeeld? Het werkt namelijk hetzelfde met energie. Stel je vangt een emotie of gevoel op van iemand in je omgeving. Je was bijvoorbeeld vrolijk maar na de ontmoeting met deze bekende voel je je sip, niet meer blij. Zodra je doorhebt dat er iets veranderd is, is het zinvol om de energie die je wellicht hebt 'opgegeten' en hebt geabsorbeerd, ‘weg te sturen’. Je kunt hardop of in gedachten zeggen: 'alles wat niet van mij is,  gaat terug naar waar het vandaan komt!' Je stuurt met deze zin met je bewustzijn de energie van die andere persoon uit je energielichaam. De intentie en het bewustzijn waarmee je dit doet is belangrijk. Doe je dit vanuit de overtuiging ‘Bij mij werken dit soort dingen nooit, ik wordt ook altijd zo moe’ dan zal het opzeggen van deze zin niet helpen. Doe je met bewustzijn en bewuste intentie deze oefening en stuur je met een visualisatie als het ware vanuit je hart of je zonnevlecht een stroom wit licht door je energie heen welke de energie van de ander naar buiten duwt, zul je voelen dat het werkt! Geloven in je eigen kracht is een onderdeel van deze oefening!
Des te sneller je dit doet, nadat je hebt opgemerkt dat je wellicht energie van een ander persoon hebt ‘opgegeten’, des te eerder wordt je weer jezelf. Des te langer je andermans energie absorbeert des te moeilijker wordt het om er los van te komen! Net als bij het cakeje! Ook hier geldt, des te vaker je het doet, des te beter en het zal werken, je wordt sterker!

Je eigen energie versterken! Last but not least!
Het allerbelangrijkste is om je eigen energie zo krachtig mogelijk te maken zodat je minder beïnvloedbaar wordt voor andermans energie. Sterker nog, het is belangrijk dat je zodanig in je eigen kracht komt te staan dat je met jouw uitstraling en licht juist anderen beïnvloed in plaats van zij jou! Hoe je dat doet beschrijf ik in mijn mini ebook! ‘Hoe kom je in je eigen kracht!? ’

                   

Leave your comments

Comments

  • No comments found