levensdoel als sleutel naar geluk

Je doel in je leven vinden!
Mijn cliënten vragen mij vaak wat hun levensdoel is, dit is een grote en belangrijke vraag! Het is bewezen dat mensen die hun levensdoel kennen gelukkiger en energieker zijn en ook minder moeite hebben om hun geld te verdienen met datgene wat zij leuk vinden. het heeft dus niet alleen betrekking op hun "beleving" maar ook op hun fysieke werkelijkheid.

Mijn cliënte Jessica vroeg me deze week wat haar missie was in dit leven. Toen ik mij op haar concentreerde voelde ik tot mijn verbazing als eerste een enorme vermoeidheid over mij heen komen. Toen ik me daarvan losmaakte keek ik om mij heen in haar energie en zag dat zij zich de laatste jaren ad uitgeput. Ze had heel hard gewerkt en had aan haar gezin ook veel energie gegeven. Het resultaat was dat ze nu te moe was om zich met welk levensdoel dan ook bezig te houden! Voorzichtig keek ik verder.

Lees meer

Emotioneel Bewustzijn

Voor mijn nieuwe boek over samengestelde gezinnen heb ik een stuk geschreven over emotioneel bewustzijn. In mijn boek is het een heel hoofdstuk, in deze column leest u een samenvatting van een deel hiervan. Waarom schrijf ik over emotioneel bewustzijn? Door mijn werk als paragnost, traumatherapeut en coach zie ik bij veel mensen pijn. Pijn en hierop het verschuiven van bewustzijn. Dit laatste creeert vaak veel automatisch gedrag. Stellen geven aan: 'We hebben steeds dezelfde discussies', individuele cliënten geven aan 'Waarom gebeurt het mij steeds? Waarom ontmoet ik steeds dit soort mensen? Behandelen mensen mij steeds zo?' 

We hebben het vaak niet door maar we verschuiven gedurende een dag steeds van bewustzijn. We zijn 'blij als een kind', 'boos als een stier', 'ondeugend als een tiener', we staan 'uit' als we van A naar B rijden, we vrijen als volwassenen, maken ruzie als kinderen, geven leiding vanuit ons kritisch volwassen bewustzijn etc. etc. Zo maken we gedurende dag vele bewustzijnstoestanden mee. Zonder dat we het ons 'bewust zijn',

Lees meer

Depressief en angstig?

Voel je, je depressief en angstig? Dit komt helaas vaak voor in onze maatschappij. We worden vaak gedreven door angst om iets wel of niet te doen of wel of niet te zeggen. We werken uit angst niet rond te kunnen komen. We gaan naar een verjaardag omdat we niet af durven te zeggen. We blijven bij een partner uit angst om alleen te izjn etc. Daarnaast kun je soms het gevoel krijgen dat het leven je aanvliegt. Je ervaart paniekaanvallen, flitsen voor je ogen, voelt je trillerig, angstig, somber, lusteloos of depressief. Zeker bij gevoelige mensen komen dit soort gevoelens regelmatig voor!

Dit soort gevoelens zijn duidelijk een signaal van jee ziel. Je ziel communiceert onder andere via je emotie en wanneer je je lusteloos, somber of zelfs depressief voelt, zegt dit iets over het leven wat je leeft.

Je loopt niet op het pad wat je ziel gekozen heeft, of je bewandelt het pad met de verkeerde mensen. Je leeft niet je leven. Niet je ziele leven, maar een leven waarin je te veel dingen doet die niet bij je passen.

Lees meer

Mijn goede vriend

Mijn gedachten schieten naar het moment dat ik met een goede vriend op vakantie was, bijna 14 jaar geleden. Deze goede vriend en ik hadden geen liefdesrelatie maar een vriendschappelijke.

Het feit dat we geen liefdesrelatie hadden of zouden moeten krijgen ontspande ons beiden.

Op een avond lagen we beiden in ons eigen eenpersoonsbed. Te kletsen. En voordat we het wisten gingen we de diepte in. Ik vertelde hem dingen die ik had gedaan, waar ik me voor schaamde. Zonder mij te veroordelen luisterde hij.

Zijn luisterende oor en de opmerking 'wat erg voor je'  gaf mij de liefde die ik nodig had om mijzelf in de ogen te kijken met de dingen waar ik niet trots op was. Mijn schaduw deel werd niet veroordeeld door hem maar geaccepteerd. Wat een verademing.

Lees meer

Doe mee en focus op het positieve!

Doe mee en focus je op het positieve!
We focussen ons in ons leven vaak op de negatieve zaken. Wat gaat er (weer) niet goed. (weer) moe opgestaan. De kinderen zijn lastig! De baas is niet sociaal! Je wordt niet gezien op je werk! Je partner gaat alweer sporten! Van kleine tot aan grote dingen merk je dat je aandacht al snel wordt gevangen door de dingen waar je je het liefst tegen verzet! In het dit filmpje wordt het goed geïllustreerd dat datgene waar je je aandacht op richt, zichtbaar wordt! 

Lees meer

Wat is mijn levensdoel?

In mijn praktijk hoor ik mensen vaak de vraag stellen: ‘Waarom ben ik hier? Wat is mijn levensdoel. Bevind ik me op mijn  pad? ‘

Deze vragen zijn belangrijk. Ze zetten je in beweging. Ze zorgen ervoor dat je je bestaan onder de loupe neemt. Dat je probeert te luisteren naar je intuïtie. Dat zoeken naar de zin van je bestaan dat geeft inhoud aan je leven. Het is onderdeel van je queeste...

Stel je voor dat ik je zou vertellen: ‘ja je doet het goed. Volgend jaar ontmoet je daar en daar de man van je dromen je krijgt drie kinderen met hem twee jongens en een meisje. Je gaat een spiritueel centrum openen. Zal nooit financiële zorgen kennen etc...’

Wat gebeurt er dan met je?  Wat als iemand of ik je dat allemaal zou vertellen? Dan is de worsteling uit je leven verdwenen.

Dan is je queeste gedaan voordat hij is begonnen. De uitdaging, de persoonlijke ontwikkeling, het afwegen, doorvoelen, luisteren naar je eigen intuïtie en het lijden is verlicht en er is geen ontdekking meer aan. Je weet wat je te doen staat. Hoeveel mensen je gaat helpen, wanneer je wat zal doen.. . Wat je kon leren is al geopenbaard zonder het te doorleven. Zonder dat er nog vrije keuzes mogelijk zijn. Je kent immers het juiste pad. Dus daar wijk je niet meer van af.

Lees meer