Wat is mijn levensdoel?

in Inzicht

In mijn praktijk hoor ik mensen vaak de vraag stellen: ‘Waarom ben ik hier? Wat is mijn levensdoel. Bevind ik me op mijn  pad? ‘

Deze vragen zijn belangrijk. Ze zetten je in beweging. Ze zorgen ervoor dat je je bestaan onder de loupe neemt. Dat je probeert te luisteren naar je intuïtie. Dat zoeken naar de zin van je bestaan dat geeft inhoud aan je leven. Het is onderdeel van je queeste...

Stel je voor dat ik je zou vertellen: ‘ja je doet het goed. Volgend jaar ontmoet je daar en daar de man van je dromen je krijgt drie kinderen met hem twee jongens en een meisje. Je gaat een spiritueel centrum openen. Zal nooit financiële zorgen kennen etc...’

Wat gebeurt er dan met je?  Wat als iemand of ik je dat allemaal zou vertellen? Dan is de worsteling uit je leven verdwenen.

Dan is je queeste gedaan voordat hij is begonnen. De uitdaging, de persoonlijke ontwikkeling, het afwegen, doorvoelen, luisteren naar je eigen intuïtie en het lijden is verlicht en er is geen ontdekking meer aan. Je weet wat je te doen staat. Hoeveel mensen je gaat helpen, wanneer je wat zal doen.. . Wat je kon leren is al geopenbaard zonder het te doorleven. Zonder dat er nog vrije keuzes mogelijk zijn. Je kent immers het juiste pad. Dus daar wijk je niet meer van af.

 Voor dat we incarneren hebben we een levensplan. Echter wanneer we daadwerkelijk op de aarde neerdalen vergeten we ons pad. Onze doelen. Onze afspraken.  Zodat we keuzevrijheid krijgen. Keuzes in hoe we ons gedragen.  Hoe we omgaan met andere mensen en hoe we omgaan met de gebeurtenissen op ons pad.

Wanneer we alles van te voren weten missen we ons doel. Ons te manifesteren van uit keuzevrijheid! Onze talenten en inzichten te ontwikkelen en te kiezen wat we daarmee doen!

Soms is de worsteling dus juist onderdeel van je levensproces. Het is de bedoeling!

Alle profeten, alle sprookjes en alle religieuze schrijfsels kennen een zoektocht in zich, een weg door worsteling, het vinden van zichzelf. (Denk aan Jezus, Mohammed, Abraham)

Overgave, vragen om leiding, volgen van leiding en het omgaan met macht en machteloosheid.

Ook voor ons geldt dat we gelouterd worden door en leren van en door onze worsteling, het zoeken naar innerlijke leiding en de overgave aan een groter plan.

Dit is de reden dat we niet alle kennis krijgen die we wensen. Onze doelen en onze afspraken pas geopenbaard worden tot het moment dat ze van toepassing zijn.

We vergeten bij onze incarnatie onze identiteit. Onze manifestatie als spiritueel wezen in een fysiek lichaam is wat ons rest. Het volgen van de stroom van ons leven. Het vinden van onze missie, het nakomen van afspraken met de mensen die we ogenschijnlijk toevallig ontmoeten. Kleine dingen die we voor andere mensen doen die het verschil maken.

Vertrouwen in een hogere macht, onze ziel, god, engelen of helpers die ons hebben geholpen een levensplan te ontwerpen en uiteindelijk ons fysieke voertuig waarmee we onze levensreis bewandelen...dit alles is soms een worsteling. Het is een pad met ups en downs, vragen en antwoorden. Donker en licht wisselen elkaar af opdat we ervaren, ervaren en ervaren...

Leave your comments

Comments

  • No comments found