Twijfel

Twijfel is echt een grote valkuil. Het bederft plezier en geluk. Het bederft het vertrouwen in mensen. Het zorgt er bovendien voor dat je jezelf verlaat.

Wanneer je twijfelt aan jezelf, Laat je jezelf een beetje in de steek. Hierdoor kun je je eigen behoeftes en gevoelens niet meer voelen. Ben je onvoldoende in staat grenzen te stellen en raak je letterlijk je weg kwijt.

Lees meer

Waarom????

'Waar dient dit voor? Waarom is mij dit overkomen? Waarom heb ik mij zo laten behandelen? Waarom kan hij dit zomaar doen?'

Nancy riep dit vertwijfeld uit op mijn bank in mijn praktijk. Ik luisterde naar haar 'waarom vragen' en volgde haar in haar denkwereld.

Nancy was slecht behandeld door haar ex en werd vervolgens door hem doodgezwegen alsof zíj iets verkeerd had gedaan… Ze was intens verdrietig door dit verbroken contact en bleef in haar hoofd nadenken over het 'waarom'.

Lees meer

Puberdelen

Ik kan niet stoppen met drinken. Ik wil perse nog een glas. Ook als ik geen echte trek meer heb. En ik weet; ik slaap er slecht van, ik wordt er dóóóóódmoe van en ik heb hoofdpijn na afloop. Toch wil ik nog een glas!

Ik adviseer Simone te kijken naar dat stuk in zich zelf.

In mijn gedachten komt een beeld van een puber op, die opstandig is en denkt 'die is voor mij, nou èn!' Ik deel dit beeld met Simone.

Ja’ beaamt simone, ik voel/denk bijna kinderlijk bij dat glas: 'ik wil het! ik wil het! ik wil het!'

Lees meer

het innerlijke kasteel

Vandaag had ik een drukke dag. John kwam in de praktijk. Hij had zich ziek gemeld. En nu -na maanden van coaching- was hij in dieper contact gekomen met zichzelf en had hij besloten om op een andere manier voor zichzelf te zorgen.
Als jonge jongen was hij op straat gezet door zijn ouders. Eenzaam, alleen, verlaten en afgedankt. Moederziel alleen als een hondje aan een boom in het bos gebonden.
Hij had zijn eigen riem door moeten knagen en had zichzelf bevrijd. Hij was eigenhandig met keihard werken uit het bos gekomen. Belaagd door alle gevaren in dat bos, beschadigt door takken en zijn enkel verzwikt door de kuilen. Hij had inmiddels een huis en haard voor zichzelf opgebouwd. Zijn beschadigingen verborgen en voor de buitenwereld niet zichtbaar.

Lees meer