Tessa

Op deze pagina kunt u meer lezen over Tessa en datgene wat zij doet. Door te klikken op de onderwerpen komt u bij het desbetreffende onderwerp:   

tess111   

Over Tessa

Boeken

Media:

 

Over Tessa

Na mijn studies met onder meer als specialisatie 'coaching en train de trainer' ben ik gaan werken binnen het bedrijfsleven. Ondanks vele positieve ervaringen besloot ik mijn passie te volgen en na uitgebreide scholing mijn eigen praktijk te starten.

Binnen mijn praktijk geef ik advies, therapie en begeleiding ten aanzien van traumaverwerking, relatieproblemen, persoonlijke ontwikkeling, intuïtie, opvoeding, verlies en levensproblematiek. Dit doe ik onder meer door middel van de door mij ontwikkelde methode 'sentirologie' en ook door toepassing van reguliere methoden.

In mijn dagelijks leven ben ik moeder van vier fantastische jongens die mij iedere dag weer verbazen en inspireren!

Ik blijf mij steeds weer verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en bijscholen waar ik kan. Ik heb een honger naar kennis ten aanzien van de mens, zijn geest, lichaam, gedragingen en ziel. Ik ben geïnspireerd geraakt door velen: oa: Alice Miller, Susan Johnson, Greenberg, John Gottman, Ingeborg Bosch, Eckhart Tolle, Francine Shapiro, David Eddings, Marshall Rosenberg, Byron Katie, Brandon Bays, Cesar Millan, Bowlby, Milton H. Erickson, Cladder, David Snarch. 

In mijn werk ben ik praktisch en gericht op dat wat werkt. Dat betekent dat ik altijd eerst stil sta bij wat u wilt bereiken met onze sessies. Naast dat we stil staan bij gevoelens en inzichten, kijk ik altijd op welke wijze we onze doelen praktisch kunnen bereiken en behouden.

Ik werk voor particuliere clienten en voor werkgevers. TU delft, Rotterdam partners, Rabobank, Carwash, Sion, Creatext, Dienst Sociale zaken en Werkgelegenheid en Noya beheer zijn enkele voorbeelden van werkgevers waar ik voor werk.

Ik ga er vanuit dat we van nature goed zijn, dat we de liefde, kracht en wijsheid in ons hebben. En dat we vaak door opvoeding, levenservaringen en tegenslagen, het contact met onszelf, onze behoeften en onze innerlijke inzichten verloren hebben. 

Ik heb een positieve kijk op mensen, het leven en op relaties. Ik geloof in de liefde, kracht en mogelijkheden van mensen, om hun moeilijkheden en problemen op te lossen en te overstijgen, om op die manier weer in contact te komen met datgene in hen, wat altijd vrij en onbeschadigd is gebleven. 

Ik werk graag met mensen, en hoop u iets mee te geven van wat ik zelf geleerd en ontvangen heb op mijn weg door het leven.

Naast het bovengenoemde hou ik ook ander soortige sessies met mensen. Mede dankzij mijn bekendheid van het televisieprogramma 'het zesde zintuig', welke ik 2008 heb gewonnen en mijn werkzaamheden voor het televisieprogramma 'het zesde zintuig, plaats delict' in 2008, 2009 en 2010, 2011, 2012 en 2013 werd en wordt ik regelmatig gevraagd om vragen van mensen te beantwoorden.

Dit doe ik met plezier. Toch heeft dit ook een kanttekening nodig. Ieder mens heeft zijn eigen intuïtie en inzichten. Daar kan geen paragnost tegenop! 

Soms heb je een bevestiging nodig van je eigen inzichten. Dan is het wellicht goed een paragnost te raadplegen. 

Je kunt in mijn praktijk kiezen voor de volgende opties: * Losse sessies “klankborden”* Individuele coaching:* 'readings': Je kunt klikken op de links om hierover meer te lezen.

Ik ga uit van de positieve kracht die in ieder mens aanwezig is. De eigen innerlijke wijsheid en kracht is datgene wat ik aanspreek. In iedere sessie en in ieder gesprek. Altijd vanuit gelijkwaardigheid. 

Boeken

In 2017 is Tessa's boek 'de Kracht van Voelen' uitgegeven.

In 2014 is Tessa's boek 'het extra zintuig' uitgegeven!

Deze zijn verkrijgbaar in alle boekwinkels en via bol.com.

Tessa heeft nog meer boeken geschreven. ('Werkboek intuïtie', 'Omgaan met hogsensitiviteit' en 'Het alfabet verklaard') Deze zijn helaas uitverkocht. 

Media

Paravisie

Vanaf 2018 schrijft Tessa columns in het vernieuwde tijdschrift van Paravisie:

Hier leest u een artikel over Tessa's laatste boek:

En haar columns van 2018:


Het Zesde Zintuig Plaats Delict

Tessa heeft van 2008 - 2013 deelgenomen aan het programma 'Het zesde Zintuig, Plaats Delict'. Dit programma wordt gemaakt door RTL4.

Het programma staat in het teken van het beantwoorden van vragen van nabestaanden die hun dierbaren verloren hebben door een misdrijf.

Haar werkzaamheden voor dit programma zijn intens, toch deed zij het graag. Juist omdat de nabestaanden troost putten uit de antwoorden.

In 2014 heeft de WOS een serie programma's onder de naam 'Tessa' geproduceerd.WOS

De WOS is een lokale televisiezender welke programma's maakt welke worden uitgezonden in de regio waar zij woont. Samen met Tessa brengen 

zij in beeld wat een extra zintuig kan doen voor mens en dier! "Tessa!" is een programma waarin serieuze onderwerpen zich afwisselen met luchtige en ludieke onderwerpen.   

 

 

      

 


 

Artikelen in Tijdschriften en Kranten

Door haar werkzaamheden in haar praktijk en haar deelname aan televisie en radioprogramma's is Tessa regelmatig in de media te lezen en ook te zien.

Hier worden artikelen die over haar zijn geschreven weergegeven.

Radio

Tessa beantwoord regelmatig vragen van luisteraars in radioprogramma's. Zo is zij te gast geweest bij Giel Beelen, 3FM, FunX, Radio Rijnmond en bij omroepwest.

Santé

Tessa is dol op schrijven en heeft enkele jaren geschreven voor het tijdschrift Santé. In haar column beantwoordde zij vragen van lezeressen.

Hier kunt u haar columns lezen!

Foto’s

Op deze pagina ziet u enkele foto's van Tessa van de afgelopen jaren!

 Foto's OHM

Samen met Peter van der Hurk gaf ik in 2015 OHM healingen. We behandelden emotionele- en stress klachten die soms ook vast zitten in het lijf en hierdoor fysieke klachten geven zoals hoofdpijnen en andere klachten. We kunnen geen medische klachten genezen.

Vele mensen hadden baat bij de OHM bijeenkomsten.

Referenties

Door jouw advies kon ik een keuze maken tussen twee dingen waar ik niet tussen wilde, maar toch moest kiezen! Ik was zo blij met jouw inzichten! Er viel een last van m'n schouders! Dank je wel!


Tessa
je bent een topper, juist omdat je jezelf bent...je laat mensen zelf hun onderbewuste ik aanvoelen waardoor dingen soms gewoon helder zijn. Dankjewel voor je goede zorgen, je hulp en je positive vibe. Ik had nooit vragen maar kreeg wel antwoorden van je, dat maakt je zo bijzonder. Je bent een mooi, oprecht mens.


Tessa, ik ben superblij dat ik 3 jaar geleden jij je ben geweest. Ik heb hierdoor bepaalde beslissingen genomen waar ik nu nog achter kan staan, zonder dat het me negatieve energie kost...achteraf bezien had ik je nog wat willen vragen maar ja...je schrok ook zienderogen van de foto die ik je liet zien..m dat maakte dat ik voelde dat je de waarheid sprak en ik gelijk had met mijn gevoel waar ik al jaren tegenaan vocht. . Je bent een Super vrouw! X


Ik vind je een prachtig mens. Je hebt me zo goed geholpen met je inzichten. Helemaal raak!


Ik ben al meerdere keren bij je geweest en ook samen met mijn dochter. Zij stelde toen een vraag voor haar schoonzusje en inderdaad heb je gelijk gekregen Tessa ook voor mij ben je een lief eerlijk en oprecht persoon.